Italozás, szemetelés, hangoskodás a szolnoki dohányboltok környékén

Megosztás

A hétfői közgyűlésen Füle István a Szolnoki Többség frakcióvezetője a Nemzeti Dohányboltok környékén tapasztalható áldatlan állapotokról beszélt. A képviselő a napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy egyre több panasz érkezik a lakóktól, főleg a Jubileum téren és a Thököly úton található trafikokkal kapcsolatban. Az italozás, szemetelés és hangoskodás egyre inkább zavarja az itt élők nyugalmát.

Ha kimegy a rendőrség, ideig-óráig rend lesz, de utána minden kezdődik előről. Mit lehet tenni a probléma tartós rendezése érdekében?

-tette fel a kérdést a frakcióvezető.

Szalay Ferenc azt felelte, hogy tud a problémáról, ismeri a visszajelzéseket és ezzel átadta a szót Rácz Andrea aljegyzőnek, aki elmondta, hogy a Nemzeti Dohányboltok kivételt képeznek a kereskedelmi egységek közül, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogosult velük szemben eljárni.

„Amikor ilyen típusú bejelentés érkezik, értesítjük a közterület felügyeletet és a rendőrséget, de érdemben csak a NAV tud cselekedni.”

Erre felvetette a polgármester, hogy összehívja a trafikok és egyéb vendéglátóhelyek tulajdonosait és beszélgetést kezdeményez az ügyben, melyre pár nappal később sor került.

A beszámoló szerint 45 meghívót küldtek ki, de csak heten jöttek el a találkozóra.

„A jelenlévőkkel eljutottunk odáig, hogy a város tisztasága valóban sokban múlik egy-egy hely üzemeltetőin, akik a saját portájukat igyekeznek a tőlük telhető módon tényleg makulátlan állapotban tartani, a vendégeiket pedig minden lehetséges eszközzel edukálni, motiválni, segíteni abban, hogy ugyanígy tegyenek.

Örülök, hogy ilyen módon is együtt tudunk működni azokkal, akik a város életét színesítik – remélem, hogy a következő megbeszélésünkre már jóval többen jönnek majd, hisz a céljaink közösek: a legtöbb szolnoki vagy Szolnokra látogató embernek alapvető igénye, hogy jól érezze magát a belvárosban, de ehhez a tisztaság ugyanúgy hozzátartozik, mint az, hogy milyen étel/ital kerül az asztalára…”

-olvasható Szalay Ferenc beszámolója a találkozóról.

Kérjük írják meg nekünk Önök is, hogy tapasztalnak-e változást ennek a hangulatos összejövetelnek köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek